Falkevall om valet av VIF: "Vill vinna serien"

Vimmerby IF spetsade nyligen till offensiven rejält. Målglada Sarah Falkevall är nämligen klar för VIF – detta i konkurrens med andra klubbar. "Allt i Vimmerby kändes så bra", säger Falkevall.

Sarah Falkevall är klar för Vimmerby IF.

Sarah Falkevall är klar för Vimmerby IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-01-03 08:00

Sarah Falkevall är en erkänt pålitlig målskytt. 2022 gjorde hon 32 mål på 20 matcher i division två för BK Kenty som vann serien (samma som VIF spelade i). Efter målsuccé och uppflyttning till division ett blev det dessvärre ett tyngre 2023 med endast fem inspelade poäng, två gjorda mål i serien för Falkevall och nedflyttning som jumbo.

– Det var tufft. Vi tappade massor av spelare och fick starta med spelare utan erfarenhet av fotboll på seniornivå, och kunde komma till matcher med spelare som var sjuka och skadade, berättar Falkevall.

Då kan man förstå att ett miljöombyte kan vara aktuellt. Den första tiden i Vimmerby IF har varit positiv.

– Det har känts väldigt bra. VIF har verkligen välkomnat oss jättebra, säger Falkevall som får med sig Kenty-lagkramraten Naomi Guander till VIF: 

– Det är jätteskönt att ha med Naomi, hon är en av mina bästa vänner.

Vad gjorde att valet föll på VIF som nästa klubbadress för dig?

– Jag har haft kontakt med flera lag. Jag tränade bland annat med Husqvarna FF, som var i toppen av division ett. Men allt med föreningen här i Vimmerby kändes så bra och alla har varit hjälpsamma på ett sätt som de inte varit på vissa andra ställen.

Som efternamnet antyder är Sarah dotter till Vimmerby IF:s nya huvudtränare på herrsidan, Fredrik Falkevall. Men det ska inte ha spelat in något nämnvärt i beslutet.

– Pappa la såklart in ett gott ord för dem, men det var inte det som avgjorde, säger hon.

Med Sarah Falkevall in i laget spetsas den redan vassa offensiven med spelare som Nathalie Johansson, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö till ytterligare.

– Det märktes redan på de första träningarna att det finns jättebra spelare. Jag vet att de har som mål att gå upp i "ettan" och vill vinna serien. Det känns verkligen som VIF satsar.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, och var spelar du helst på planen?

– Jag gör ju oftast mycket mål och springer mycket. Eftersom jag inte är så stor är jag kanske inte så fysisk, utan mer teknisk och snabb. Innan har jag spelat en hel del central forward, men denna säsong spelade jag vänsterytter i 4–3–3. Så jag kan spela på flera positioner.

Till en början kommer det vara pendling från hemmet strax utanför Linköping som gäller till träningar och matcher. En flytt till Vimmerby utesluter hon dock inte på sikt.

– Vi får se vad som händer sen när man kommer in i laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!