Jämn final utsåg vinnaren av Kisapokalen

Efter två semifinaler stod det klart att Kisa BK och BK Ljungsbro var finallagen i Kisapokalens 96:e upplaga. En riktigt jämn tillställning.

Ljungsbro får ta med sig pokalen hem.

Fotboll2021-07-24 19:06

Strax efter klockan 16 drog finalen igång. Kisa åter på plan efter någon timmes vila och Ljungsbro tillbaka efter något man kan kalla en vattenpaus i jämförelse mot Kisa.

Matchen tog sin start och det var Ljungsbro med bollen. Förväntade favoriter på förhand. Men båda lagen gjorde väldigt fina auktioner framåt men även i sitt försvarsspel. När första halvlek var över stod det 0–0. Halvleken hade stundtals starka känslor från båda lagen med mycket skrik från munnarna.

Temat i Kisapokalen i år verkar vara: Tidiga mål i andra halvlek. Det kom även i finalen. Ljungsbros Johan Ernerudh gjorde 1-0. En stund senare kom 2-0 signerat Jimmie Zetterdahl, lagkapten och pokalens enda tvåmålsskytt i år. I slutet av andra var Kisa nära mål flertalet gånger. Man såg frustrationen på grabbarna när de var i sitt offensiva straffområde.

Båda tränarna var nöjda med sina semifinaler som resulterade i final. Kisas Greger Johansson är nöjd med starten av båda matcherna.

– Vi startade finalen liksom semifinalen väldigt bra. Efter de tio första minuterna får vi det jobbigt och hänger inte riktigt med. Värmen spelar såklart in men det är lika för alla. Vilket resulterar i Hawaiifotboll i slutet när vi måste chansa och gå för att vinna.

Ljungsbros Henrik Junfalk tycker tempot inte var det bästa.

– Vi har bara 45 minuters paus eller något vilket gör att grabbarna är trötta. Då blir heller inte tempot det bästa från något lag men en välspelad final var det och jag tycker vi vinner rättvist.