Här är Vimmerby IF:s startelva i det heta derbyt

Efter mycket betänketid har VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl presenterat en startelva till lördagens tv-sända derby mot IFK Tuna.

Simon Larsson och Christian Simonsson i en duell på torsdagsträningen.

Simon Larsson och Christian Simonsson i en duell på torsdagsträningen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-27 19:49

Vimmerby kommer till spel med följande lag: Gustaf Johansson – Tage Falk, Jacob Johansson, Anton Ljungberg, Ludwig Strömbom – Simon Larsson, Markus Ahl, Niklas Gunnarsson – Joakim Storm, Rickard Thuresson, Mohammad Jafr.

Den stora frågan inför laguttagningen var vem som skulle ersätta Oskar Bergman i mittförsvaret, efter hans flytt till Uppsala. Valet föll alltså på Anton Ljungberg.

– Jag och min tränarkollega "Jeppe" Lätt har bollat några olika alternativ. Till slut kändes det naturligt att välja Anton. Han är fruktansvärt formstark och har spelat mittback i andra föreningar innan han kom till Vimmerby, säger Johan Karlsson-Törndahl.

Han tillägger:

– Många trodde säkert att vi skulle flytta ner Markus Ahl ett snäpp, men vi vill inte tappa hans jobb på det centrala mittfältet.

Comebackande Christian Simonsson har tränat med VIF två gånger den här veckan och kommer troligtvis vara med mot IFK Tuna.

– Vi hoppas det. "Chrille" ska lämna besked ikväll (torsdag). Tanken är att han ska vara med på bänken.

Vad betyder hans entré i truppen?

– Det känns jättebra. Utöver sin fina fysik är "Chrille" duktig på att styra sina medspelare. Han är så lugn och trygg. Det vore en bra joker på lördag. Jag vet att folk i motståndarlagen har respekt för honom, säger Johan Karlsson-Törndahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!