Förstarankade Ljungsbro till final

Kisa BK var klara som finallag efter en 3-1-seger mot Vimmerby IF. Motståndarna skulle bli Rimforsa IF eller BK Ljungsbro i finalen. Det blev det senare laget som vann med 1-0.

BK Ljungsbro vann.

Fotboll2021-07-24 18:37

BK Ljungsbro var nykomlingar vad gäller Kisapokalen. Till vardags i Division tre och deras närvaro här skulle ge en bra kvalitétshöjare till pokaltuneringen i Kisa. Matchen började väldigt jämnt mellan de båda Östergötlandslagen. Målchanser från båda lagen. Inför halvtidsvilan så borde det stått 1-0 till Ljungsbro då de kom i ett väldigt fint anfallspel med två spelare mot en. Detta resulterade i en offside, en upprörd sådan och ställningen var 0-0 i paus.

Liksom i den första matchen gjordes det mål väldigt tidigt i den andra halvleken. Matchens enda mål av Ljungsbros Jimmie Zetterdahl innan klockan passerat 40 minuter. Hädanefter hade Rimforsa väldigt fina chanser men inget försök lyckades snirkla sig förbi målvakten i Ljungsbro och det slutade 1-0 till nykomlingarna.

Efter matchen är RIF:s tränare Erik Svensson nöjd.

– Man märker inte att det skiljer en division mellan oss. Det fattas inte mycket för att vi ska vinna matchen.

Vad fattades då?

– Vi blev lite för omständliga i vårt anfallsspel. Vi kommer inte riktigt på avslut när vi behöver utan det sista saknades.

Finalen i Kisapokalen 2021 står mellan BK Ljungsbro och fjolårsmästaren Kisa BK med start efter klockan 16.