Einarsson: "Vi är ett bättre fotbollslag än VIF idag"

Vimmerby IF tog en viktig seger borta mot Myresjö/Vetlanda FK under onsdagskvällen. En seger som man inte var förtjänta av, enligt MVFK-tränaren Jerker Einarsson. "Det är mycket orättvist", säger han när vi träffar honom utanför omklädningsrummet direkt efter matchen.

Mohammad Jafr och Vimmerby IF fick Myresjö/Vetlanda på fall under onsdagen.

Mohammad Jafr och Vimmerby IF fick Myresjö/Vetlanda på fall under onsdagen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-19 21:07

Jerker Einarssons Myresjö/Vetlanda visade prov på mycket fint spel under inledningen av toppmatchen hemma mot Vimmerby IF i division 4. Hela den första halvleken tillhörde i princip hemmalaget – men ändå var det VIF som hade ledningen i halvtid. Det ska sägas att Einarssons gäng hade ett drömläge att ta ledningen i matchens första minuter, när Marko Bjedov brände ett friläge. 

– Första målet är så viktigt och det hade blivit helt andra förutsättningar om vi fick det där. Men sett överlag så gör vi en jättebra match, säger Jerker Einarsson. 

Vimmerbys mål då? Jo, det första stänkte Rickard Thuresson in på straff efter 20 minuter efter att själv ha fixat den. Den var minst sagt omdiskuterad.

– Jag tycker att han (Rickard Thuresson) hoppar över, får med sig bollen och slänger sig. Men det är från min synvinkel. Om det är straff så är det en väldigt billig straff. Sådana situationer har man överallt på planen och vissa blåser domaren inte ens frispark för. Men straff är visst lättare att blåsa, verkar det som, säger Einarsson.

I den andra halvleken blev det mer kamp och dueller än skönspel. Något som verkade passa VIF bättre. Trots att Myresjö/Vetlanda försökte, så fick man aldrig några solklara chanser. Med tio minuter kvar avgjorde Ali Mohammed Mustafa matchen med sitt 2–0-mål. 

– Det känns som att vi ska vinna den här matchen med 2–0. Sen får de (Vimmerby IF) en billig straff i den första halvleken samtidigt som vi har tre situationer i andra halvlek – där kanske alla inte var straff – som kunde blivit straff. Den sista var den mest tydliga av alla. I det läget hade det blivit 1–1, men istället blir det en spelvändning och Vimmerby gör 2–0 när våra spelare deppar för att vi inte får straff, säger MVFK-tränaren, som var väldigt missnöjd över förlusten och domarinsatsen:

– Det är mycket orättvist. Sen att man har en domare, som jag tycker, lägger över taktpinnen åt andra hållet blir pinsamt. Vimmerby är ett bra lag som kämpar och spelar bra fotboll, men spelmässigt är vi ett bättre fotbollslag idag än vad de är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!