Dubbelmöte väntar för Svenssons VFF

Andra delen av säsongen börjar på söndag för Västerviks FF. Borens IK står för motståndet. Svensson: "Ett väldigt starkt lag".

Jimmy Svensson åker tillsammans med sitt lag till Motala för att möta Boren.

Jimmy Svensson åker tillsammans med sitt lag till Motala för att möta Boren.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-07-31 08:00

Under söndagen återstartas säsongen för Västerviks FF och tränaren Jimmy Svensson, detta med ett dubbelmöte med Borens IK, där den inledande matchen spelas på bortaplan och returmötet sker en vecka senare, då på Bökensved i Västervik.

Boren har inlett säsongen starkt, de har vunnit tre av de fyra hittills spelade matcherna, den enda förlusten var mot Eneby BK. Siffrorna skrevs då till 0–2.

– Vi vet vad Boren går för och att det är ett väldigt starkt lag. Att dra igång serien igen med ett dubbelmöte blir väldigt intressant, säger VFF:s huvudtränare Jimmy Svensson.

VFF har tränat tillsammans i fyra dagar inför helgens match, detta efter ett uppehåll på några veckor, en variant som Jimmy tror på.

– Jag valde att ge spelarna lite extra ledigt till en början, sedan har vi har kört fyra rätt hårda pass från i måndags till i torsdags. Jag vet också att spelarna tar sitt ansvar över sina kroppar under ledigheten och jag är säker på att de sköter det. Jag är mer rädd för att de tränar för mycket. Spelarna har en enorm entusiasm och vilja, berättar Svensson.

VFF ligger efter fem spelade matcher på en femteplats i tabellen, två placeringar bakom Boren, trots att Boren har en match mindre spelad.

Helgens match skulle egentligen ha spelats på Bökensved men klubbarna valde att skifta speldatum, detta på grund av att evenemanget Diggiloo ska anordnas på Bökensved. Matchen livesänds på vimmerbytidning.se med start klockan 13:55 på söndag.

Karta: Borensberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!