De tar plats i Damelvan • "En riktig duracellkanin"

Elva platser. De här spelarna har vi valt i damelvan den här gången, utifrån prestationer i inledningen av seriespelet. Sex klubbar är representerade.

Tyra Andersson i Vimmerby IF och Matilda Hemmingsson i Hultsfreds FK är två av de som tar plats i elvan.

Tyra Andersson i Vimmerby IF och Matilda Hemmingsson i Hultsfreds FK är två av de som tar plats i elvan.

Foto: Haris Dreco/Torbjörn Allvin

Fotboll2022-05-06 19:00

MÅLVAKT:

Jennifer Petersson, Gullringens GoIF: Gullringen fick skrika ut i ett glädjevrål på Gullemon i premiären, då laget besegrade HFK B med 2–0. Målvakten Jennifer Petersson höll nollan och gjorde det bra som sista utpost.

BACKAR:

Shams Tarabeih, Hultsfreds FK: Förra säsongen hade HFK det tufft. Nu fick de en smakstart med bortaseger mot Tranås B. Tarabeih är i princip alltid en av lagets nyttigaste spelare. Inget undantag i premiären.

Ida Hansson, Rosenfors IK: Det har förvisso blivit två inledande förluster för Rosenfors, men flera spelare i laget har stått för bra insatser. Mot Timmernabben var backen Ida Hansson en av de bästa.

Molly Levin, Vimmerby IF: Yttermittfältaren har tagit ett kliv ner i planen och gjort det riktigt bra. Den snabba, hårt jobbande Levin var mycket bra i vinstmatchen mot Hjulsbro senast.

MITTFÄLTARE:

Alva Engqvist, HM IS: Mittfältaren gjorde en bra match när nykomlingen mötte Eksjö U i ett hett derby. Ett derby som Eksjö vann klart.

Nathalie Strande, Frödinge/Brantestad SK: En riktig lagspelare, som kan spela på många olika positioner. Har inte möjlighet att träna i den utsträckning som hon kanske vill, men när hon är med i matcherna ger Nathalie alltid järnet. Bra i premiären, som FBSK vann.

Elin Linder, Gullringens GoIF: Det har bara blivit en match för Gullringen så här långt. Och den slutade på allra bästa sätt. Linder är en slitvarg och där en av ledarna gav följande omdöme om henne: "En riktig duracellkanin som är överallt på planen och som jobbar stenhårt".

Matilda Hemmingsson, Hultsfreds FK: En viktig och pålitlig lirare i HFK. Har många kvaliteter som spelare och fick beröm för sin prestation mot Tranås B, i den enda match som HFK hittills har spelat. Satte en frispark i mål, dessutom.

undefined
Nathalie Strande, till höger, var bra när FBSK vann premiären.

ANFALLARE:

Nathalie Johansson, Vimmerby IF: Okej, hon är given. Förvånande? Nä, knappast. "Natta" fortsätter att leverera, i match efter match, säsong för säsong. Toppar målligan i serien så här långt och är en bärande spelare i VIF.

Louise Andersson, Frödinge/Brantestad SK: En av traktens allra bästa spelare, det vet ni. Var bra i FBSK:s segermatch mot Rosenfors. Och målskytt, förstås. 

Tyra Andersson, Vimmerby IF: 16-åringen har verkligen inlett starkt. Tyra är delad trea i seriens skytteliga och pangade in fyra mål mot Svärtinge. En spännande spelare som har förutsättningar för att bli riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!