Bexell slog till tre gÄnger om: "Gjorde det jag Àr bra pÄ"

Det fanns en del frĂ„getecken för Gullringen inför premiĂ€ren hemma mot MalmbĂ€ck. Det tog bara en kvart för Rasmus Bexell att rĂ€ta ut dem. "Jag gjorde det jag Ă€r bra pĂ„ och petade in tre bollar", sa han om 3–0-vinsten.

Gullringen slog MalmbÀck hemma med 3-0 i premiÀren och fick fira med segersÄng.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 15:50

MÄnga spelare i Gullringen har varit sjuka under veckan. NÀr det vÀl var dags för avspark mot MalmbÀck pÄ lördagen var de flesta pÄ benen. Och inte bara det. Gullringen behövde bara en dryg kvart pÄ sig för att effektivt stÀnga matchen med tre fulltrÀffar.

Det var Rasmus Bexell som stod för alla tre och han sa sÄ hÀr om mÄlen.

‱ 1–0. Emil Tapper sköt ett skott utifrĂ„n som mĂ„lvakten inte kunde hĂ„lla. Jag fullföljde och var först fram och petade in bollen.

‱ 2–0. Det kom ett inlĂ€gg frĂ„n Emil Tapper. Bollen damp ner perfekt och jag behövde bara sĂ€tta till pannan.

‱ 3–0. En tilltrasslad situation i straffomrĂ„det dĂ€r bollen kom till mig och jag drog till direkt.

Ett hat trick pÄ en dryg kvart Àr nÄgot extra Àven för en van mÄlskytt som Bexell. Prestationen förhöjs Ànnu mer med tanke pÄ vilken uppladdning han haft inför premiÀren.

– Jag blev krasslig redan under trĂ€ningslĂ€gret pĂ„ Öland förra helgen. Sedan har jag varit sjuk hela veckan och det har inte riktigt slĂ€ppt Ă€n. DĂ€rför var det skönt att vi avgjorde matchen tidigt sĂ„ jag kunde kliva av en bit in i andra.

Gullringen passade pÄ att göra en hel del byten i andra halvlek. Spelande trÀnaren Ola Lindblom var en av spelarna som klev av. Han fick se sitt lag kontrollera matchen pÄ ett effektivt vis och sÀkra tre poÀng.

– Det sĂ„g sĂ€kert inte sĂ„ roligt ut frĂ„n sidan i andra, men nĂ€r lĂ€get var det som det var sĂ„ tog vi möjligheten att spela sĂ€kert och inte ödsla nĂ„gon kraft i onödan. I första halvlek tycker jag Ă€ndĂ„ att vi spelade riktigt bra. SĂ€rskilt med tanke pĂ„ att planen inte var som bĂ€st pĂ„ sina stĂ€llen och det funkade inte riktigt att rulla boll som vi vill, sa Ola Lindblom som var lite överraskad hur pass lite motstĂ„nd lagets bjöds pĂ„.

– Det lĂ€t Ă€ndĂ„ som att MalmbĂ€ck hade vĂ€rvat bra inför sĂ€songen och skulle vara ganska bra. Det sĂ„g vi inget alls av idag.

undefined
Emil Tapper stod för en stark debut i Gullringen.

Är det nĂ„gra spelare i laget som du vill lyfta fram extra?

– Rasmus Bexell gĂ„r ju inte att kringgĂ„. Han Ă€r ju inte spelaren som gĂ„r ut och dribblar av fem gubbar och gör mĂ„l. Han gjorde det han ska. StĂ„ i boxen och fĂ„ in bollarna. Det var vĂ€ldigt bra gjort av honom. Sedan tycker jag att Emil Tapper imponerar med sitt spel. Han Ă€r ny i laget, men har redan kommit in i det. Sedan Ă€r det en stark laginsats överlag sĂ„ alla ska ha beröm.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!