Ahl fixade poäng för DSK: "Som en seger"

Markus Ahl var tillbaka där han firade många triumfer under sju säsonger. På Arena Ceos. Han var tillbaka som poängfixare för moderklubben Djursdala i det heta derbyt. "Det här känns som en seger", säger han efter sina två mål i 2–2-matchen.

Förre VIF-kaptenen Markus Ahl klappas om efter sitt fina ledningsmål i derbyt.

Fotboll2022-05-06 22:41

Markus Ahl, målgöraren. Och inte bara mittfältskämpen som sliter oerhört hårt för sitt lag, i match efter match.

Jodå. Han hade gjort mål i tre raka matcher i de inledande matcherna i division fyra. Nu har den sviten utökats med fyra. Mot sitt förra lag, Vimmerby IF, gjorde han dessutom två.

Båda minnesvärda, på sitt eget speciella vis.

– Det första var snyggt. Det var ett fint anfall och jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag satte 1–0. Jag har aldrig varit så kall i det läget, säger Ahl och skrattar till efter matchen.

Målet var väldigt vackert och bar en vass målgörares signum. Efter en bra passning från Simon Lennartsson kom Markus Ahl ren, skottfintade och lurade bort både målvakt och försvarare innan han enkelt la in bollen i öppet mål.

– Jag som alltid brukar bli nervös när såna situationer uppstår, haha.

Markus Ahl var en derbyts stora spelare, som väntat. Framför allt visade han klass efter paus.

Det var också han som satte kvitteringen till 2–2, tio minuter innan slutet. Detta efter att comebackande Daniel Gustafsson nickat i ribban.

– Det var inte så svårt. Jag stötte in bollen från nära håll.

Han var liksom hela DSK-laget mycket nöjd efteråt:

– Det var jobbigt att spela och VIF rullar bollen snabbt, men vi krigar på hela matchen igenom.

Det gällde i allra högsta grad även han själv. Tvåmålsskytten.