Rekord av hockeylegendar och SM-guld till unga lirare

I veckans återblick hittar vi bland annat unga Vimmerbykillar som vunnit SM-guld och en lokal hockeylegendar som slog ett omöjligt rekord.

Conny Evensson och Thomas Rundqvist lyfter pokalen efter VM-guldet 1991.

Conny Evensson och Thomas Rundqvist lyfter pokalen efter VM-guldet 1991.

Foto: Bildbyrån

Sport2023-04-02 07:00
undefined
Simon Pettersson tog JSM-guld med HV71 för 10 år sedan.

För 10 år sedan:

* Två VH-spelare var med och gjorde upp om JSM-guldet i hockey. Simon Petterssons HV71 vann finalen mot Sebastian Nilssons Modo med 4–3. "Jag kan inte vara lyckligare. Det är det här jag har strävat efter sedan jag kom till HV71", sa Simon Pettersson.

* Ett USM-guld i innebandy för P16-lag var Vimmerbykillen Anton Isaksson med och spelade hem. Hans Linköping, som tränades av Johan Astbrant, vann finalen mot Telge med 10–3. Isaksson gjorde ett av målen och var glad efter matchen. "Det känns sjukt skönt att få vinna guld", sa han.

undefined
Anton Isaksson vann USM-guld med Linköping för 10 år sedan.

* Målilla bandy fick både positiva och negativa besked inför kommande säsong. Juniorlandslagsmeriterade målvakten Philip Svensk bestämde sig för att lämna klubben. "Det känns som rätt läge. Jag vill få rätt träning och spela på en högre nivå", sa 18-åringen.

Klubben kunde ändå glädjas åt att målkungen Daniel "Glasan" Gustavsson förlängde sitt kontrakt med ett år. Målilla tog även in ett nyförvärv i Anders Harrysson som öst in poäng för Skirö/Nävelsjö.

undefined
Hanna Gustafsson gjorde tre mål för Kisa.

* 3-0 och tre mål av Hanna Gustafsson. Mycket kretsade kring Kisa BK:s skyttedrottning som låg bakom samtliga mål i träningsmatchen mot Boren. Försvarsmässigt gjorde laget också en stabil insats tack vare starkt spel av mittbackarna Jonna Andersson och Josefine Alfsson.

För 20 år sedan:

* Horn/Hycklinge lyckades mot alla odds mönstra ett damlag i seriespel. De valde i och för sig att kliva ned i division fem och börja om. Nye tränaren Dan Olsson hade trots en del spelartapp en hyfsad trupp att tillgå där de yngsta spelarna var 14 år och de äldsta närmade sig 40. Veronica Ekenblom, Johanna Pettersson, Jeanette Lind och Lotta Nilsson var några av spelarna som väntades få nyckelroller i laget.

undefined
Horn/Hycklinges damlag för 20 år sedan.

* Vimmerby IF spelade 3–3 i en träningsmatch borta mot Saltängen. VIF:s målvakt Mikaela Lindblad räddade "poängen" genom att ta en straff i slutet. Målen gjordes av Sara Stridh, Madeleine Ståhl och Madeleine Lindholm. Lindholm fick plus för sin insats tillsammans med Anna Rundgren och Madeleine Hjelm.

För 30 år sedan:

* Efter 12 år i Tre Kronor kom Vimmerbysonen Thomas Rundqvist upp i 253 landskamper. Han slog därmed Ronald "Sura-Pelle" Petterssons tidigare rekord. I en intervju delade han med sig av sina bästa minnen som var de dubbla VM-gulden 1987 och 1991. Dessutom att ha fått möta spelare som Wayne Gretzky, Mario Lemieux och den ryska superfemman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!