Idol-Amena tolkar Billie Eilish i första fredagsfinalen

Trots Idoldeltagarnas pressade schema fick Vimmerby Tidning en intervju med Amena Alsameai inför den första fredagsfinalen.

Amena Alsameais första låtval i Idols fredagsfinaler vill hon rikta till alla tjejer. "Det blir lite girl power", säger hon.

Amena Alsameais första låtval i Idols fredagsfinaler vill hon rikta till alla tjejer. "Det blir lite girl power", säger hon.

Foto: Johannes Widergren

Stockholm2021-10-01 16:25

Första gången 20-åriga Vimmerbytjejen Amena Alsameai intervjuades av Vimmerby Tidning hade hon tagit sig vidare till slutaudition i Idol. Det är på dagen en månad sedan och under den tiden har succéerna i programmet avlöst varandra och hon har hunnit bli Idol-Amena med hela svenska folket. 

På plats i Stockholm berättar hon bland annat om känslorna kring det, men avslöjar också vilken låt hon ska sjunga i den första fredagsfinalen, som sänds ikväll.

– Låten heter Therefore I Am av Billie Elisih. Jag tänker köra den för alla tjejer som fått höra att de inte kan något för att de är tjejer. Det blir lite girl power, säger Amena Alsameai.

Är du nervös inför ikväll?

– Ja, det är jag men, men mest är jag taggad. Det är en stor scen med mycket ljus och det kommer bli kul!

Även om oddsen för att Amena Alsameai ska få ställa sig på Idolscenen och sjunga ikväll är väldigt bra så är det inte helt självklart. I enlighet med programmets nya format ropas deltagarna upp på scen en och en och det är bara tolv av de 13 artisterna som kommer att få uppträda. Programmet sänds vid 20:00 från NEP-studion i Spånga och en livepublik om ungefär 800 personer är på plats.

Vimmerby Tidning fortsätter att rapportera kring Amenas Idol-äventyr under kvällen.

Billie Eilish och svart skinnjacka blir det om Vimmerbys Amena  Alsameai får ställa sig på Idols scen ikväll. Hon är en publikfavorit och oddsen för att hon ska få sjunga ser riktigt bra ut.
Billie Eilish och svart skinnjacka blir det om Vimmerbys Amena Alsameai får ställa sig på Idols scen ikväll. Hon är en publikfavorit och oddsen för att hon ska få sjunga ser riktigt bra ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!