Amena är vidare till topp tolv i Idol

Amena är vidare! Vimmerbytjejen går från klarhet till klarhet i Idol och röstades fram som en av de tolv som fick sjunga ikväll.

Amena Alsameai tolkade Billie Eilish ikväll, och publiken jublade.

Amena Alsameai tolkade Billie Eilish ikväll, och publiken jublade.

Foto: Johannes Widergren

Stockholm2021-10-01 20:19

Sagan fortsätter för 20-åriga supersångfågeln Amena Alsameai från Vimmerby. Hon har uppenbarligen fångat publikens hjärtan, vilket blev tydligt när det presenterades att de röstat upp henne på Idol-scenen ikväll. 

I svart skinnjacka och stövlar klev Amena upp på och brände av sin attitydstinna version av Billie Elilish-låten Therfore I Am. Hennes framträdande följdes av publikens jubel.
 
Vimmerby Tidnings reporter är på plats i Stockholm för att följa Amenas framgångar.

– Jag är så tacksam och det här känns som en dröm, sa Amena i programmet.

– Du håller alltid en väldigt hög konstnärlig nivå sa jurymedlemmen Kishti Tomita efter Amenas framträdande i programmet.

Årets upplaga av Idol är annorlunda. Nu är det fredagsfinaler men till skillnad från tidigare vet inte deltagarna själva om de kommer att få sjunga förrän precis innan de ska gå upp på scenen. 

Av sammanlagt 13 artister valdes tolv ut av publiken att få uppträda live på fredagskvällen. Publiken kan rösta hela veckorna mellan finalerna och det nya formatet är ett sätt för tevekanalen att hålla Idol-cirkusen igång hela veckorna.

Vimmerby Tidning fortsätter att rapportera om Amenas framfart, både på nyhetsajten och i våra sociala medier.

Amena Alsameai har hittills gjort succé i årets Idol.
Amena Alsameai har hittills gjort succé i årets Idol.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!