Krympt butiken: "Hoppas kunderna ska hitta tillbaka"

Det kan lÄta lite motsÀgelsefullt, men tanken Àr att mindre butiksyta och minskat öppethÄllande ska fÄ kunderna att hitta tillbaka till Coop i centrum.

DÄligt utnyttjad yta i ena hörnet av Coopbutiken i centrum har byggts bort med tvÄ nya vÀggar. "Nu hoppas vi att kunderna ska hitta tillbaka till oss", sÀger butikschef Ellen Svensson.

DÄligt utnyttjad yta i ena hörnet av Coopbutiken i centrum har byggts bort med tvÄ nya vÀggar. "Nu hoppas vi att kunderna ska hitta tillbaka till oss", sÀger butikschef Ellen Svensson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-03-17 08:00

Nu Àr Coopbutiken klar efter ombyggnationen. 150 kvadratmeter dÄligt utnyttjad yta i ena hörnet har byggts bort med hjÀlp av tvÄ nya vÀggar.

– Vi har fĂ„tt det till oss frĂ„n kunderna att butiken varit tom och att det sett trĂ„kigt ut, sĂ€ger nya butikschefen Ellen Svensson.

Samtidigt som outnyttjad yta Àr borta har huvudgÄngen gjorts bredare, för att göra det luftigare och mer överskÄdligt för kunderna.

– Vi har gjort en mer modern och renodlad Coopbutik, varor har flyttats om för att fĂ„ det mer logiskt och det Ă€r mer vĂ€lfyllt pĂ„ hyllorna. Det har vi ocksĂ„ fĂ„tt klagomĂ„l pĂ„ tidigare, tillĂ€gger Ellen Svensson.

Är det hĂ€r lösningen nu?

 â€“ Ja, jag hoppas att kunderna ska kĂ€nna att det Ă€r en mer inspirerande butik att handla i. MĂ„let Ă€r att vinna tillbaka kunderna och att de inser att butiken Ă€r en extremt viktig del i att vi ska ha ett levande centrum.

Om ni tappat kunder under en tid, varför har ÄtgÀrden dröjt?

– Det Ă€r en relativt ny ledning, som sett pĂ„ det med lite nya ögon och som Ă€r mĂ„n om att det ska bli bra nu. Vi Ă€r vĂ€ldigt taggade allihop, sĂ€ger Ellen Svensson, som Ă€ven jobbat hĂ„rt med att bygga en bĂ€ttre teamkĂ€nsla bland personalen.

Samtidigt har öppettiderna minskats mellan en och fyra timmar beroende pÄ dag i syfte att öka servicen.

– Vi har mĂ€rkt att kundflödet Ă€r litet kvĂ€llar och helger, sĂ„ genom att anpassa öppethĂ„llandet fĂ„r vi mer personal pĂ„ golvet som kan serva kunderna bĂ€ttre nĂ€r de Ă€r hĂ€r, förklarar Ellen Svensson.

Karta: Hultsfred centrum
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!