Fortsatt intresse för simskola i höst

Inför terminsstart drar också simskolan i Gullringen igång igen. Intresse är fortfarande högt som tidigare år. "Vi brukar ta emot drygt hundra barn varje termin".

Simhallen i Gullringnen har varit stängd sedan pandemins början. Efter flera år paus har nu simskoleverksamheten tagit fart igen.

Simhallen i Gullringnen har varit stängd sedan pandemins början. Efter flera år paus har nu simskoleverksamheten tagit fart igen.

Foto: Anders Liljestrand

Gullringen2022-08-23 11:00

Intresset för att gå på simskola fortsätter denna höst. Många barn är anmälda till söndagssimskolan i Gullringens Simhall som börjar i september, men ännu finns platser kvar.

– Vi brukar ta emot drygt hundra barn varje termin, för att vi ska kunna tillgodose alla barns behov, säger Viktoria Sandh på Gullringens Simhall.

Hon berättar också att intresse har funnits sedan anmälan öppnade. Hon tror också att ungefär ett 70-tal barn redan har skickat in en intresseanmälan.

– Vad jag har hört så brukar det ligga på runt 120 anmälningar och sista dagen för anmälan är inte än. Så jag hoppas att vi kommer upp i det och att de flesta får plats, säger Viktoria Sandh.

Ungefär var tredje barn mellan 4 och 17 år kan inte simma visar statistik från Svensk Simidrott. Förra året var den siffran något högre. Det innebär att simkunnigheten bland unga förbättras i långsam takt. På Gullringens Simhall finns det ett engagemang för att lära sig simma.

– Jag tycker att vi ser ett stort intresse hos föräldrar att få se sina barn lära sig simma, säger Viktoria Sandh.

 Under pandemin fick simskolan i Gullringen stängas ner. Det ledde till att flera hundra barn inte fick möjligheten att lära sig simma. När restriktionerna släppte förra året startades simskoleverksamheten igång igen.

– Vi körde igång igen i fjol efter pandemiåret och då var det jättebra statistik, det fanns ett intresse, säger Viktoria Sandh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!